Workshops

HET WEERHUYS verzorgt leuke en betaalbare workshops in eigen atelier of op locatie! Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod. Klik op één van de workshops voor meer informatie.

Zin in een gezellige middag of avond creatief bezig zijn? Denk dan eens aan een creatieve workshop van Het Weerhuys in de zuidwesthoek van Friesland. Samen met een groep vriendinnen, collega’s of buren. Voor een familiedag, vrijgezellenfeest of teamuitje. Al ruim 1200 personen gingen je voor en de reacties zijn onverdeeld positief.

De workshops kunnen gepland worden op donderdag en vrijdag, zowel overdag als ’s avonds of op zaterdag (overdag). Een WEERHUYS-workshop duurt tweeënhalf tot drie uur.

Aanmelden voor creatieve workshops

Je kunt je aanmelden voor onze creatieve workshops met het ‘aanmeldformulier’. Dit kan zowel individueel als per groep.
Je kunt je als groep aanmelden voor een workshop in ons atelier als je met minimaal vier, maximaal acht of tien personen bent, afhankelijk van de workshop.
Individueel inschrijven, of met twee of drie personen, is ook mogelijk. Deze aanmeldingen voeg ik dan samen. Als er een groep van minimaal vier deelnemers is, plannen we in onderling overleg een datum.

Wil je graag met z’n tweeën of drieën een workshop volgen, dan reken ik een toeslag.

Opgave minimaal twee weken van te voren in verband met voorbereidingen en het inkopen van materialen.

Kinderfeestje met workshop? Vraag naar de mogelijkheden!

Leuke workshops in ons atelier in Tjerkgaast (zuidwest Friesland)

Ons sfeervolle atelier vind je in Tjerkgaast, een klein dorp in de gemeente De Friese Meren, zuidwest Friesland; niet ver van Sneek, Lemmer, Balk, Joure en Heerenveen.

Thee, koffie en lekkers staat voor je klaar. Op verzoek verzorg ik een eenvoudige, maar smakelijke lunch in combinatie met een creatieve workshop.

En als je toch in Het Weerhuys bent, kun je uiteraard het assortiment bekijken aan voornamelijk handgemaakte woondecoraties en cadeauartikelen in een modern landelijke en naturel stijl. Van je aankoop maak ik met plezier een mooi cadeau.

De atelierwinkel is voorzien van verwarming en een toilet. Je auto parkeer je gratis op nog geen 50 meter van Het Weerhuys.

Creatieve workshops op locatie

Workshops voor groepen groter dan acht personen kunnen op een nader overeen te komen locatie in Friesland en Noordoostpolder worden gegeven. In een straal van max. 25 km en bij minimaal acht deelnemers reken ik geen voorrijkosten. Ik ga er dan vanuit dat je zelf voor drinken en lekkers zorgt.

Bekijk hier het aanbod creatieve workshops.

Workshop: Hip haken

Haken is nog steeds helemaal ‘hot’! Geen wonder: haken is een leuke en ontspannende bezigheid, het is betaalbaar en het biedt ontzettend veel leuke mogelijkheden. Met een aantal basissteken, verschillende kleuren en materialen kunnen eindeloos veel variaties gemaakt worden, soms al met een verrassend snel resultaat.

Heb je ook zin om te haken, maar heb je nooit geleerd hoe dat moet? Meld je dan aan voor deze workshop. In kleine groepjes (vier tot zes personen) en in een gezellige omgeving, leer je de basisbeginselen van het haken: het opzetten, afhechten en de verschillende steken. Er is materiaal aanwezig om mee te oefenen. Maar je kunt ook meteen starten met je eigen werkstuk. Wordt het een warme omslagdoek, een vaashoes van dikke katoen, een kussen van ‘granny squares’ of toch liever een warme deken? De keuze is aan jou!

Neem je eigen materiaal mee, zodat je een werkstuk naar eigen wens en smaak kunt maken; je kunt vooraf bij ons terecht voor advies. We zorgen voor een aantal leuke voorbeelden en verschillende patronen. Heb je speciale wensen, laat het ons dan ook tijdig weten. Na afloop krijg je een naslagwerkje mee, zodat je thuis het een en ander nog eens kunt nalezen. Als je het haken leuk vindt en je nog meer met begeleiding wilt oefenen, dan kun je je ook aanmelden voor een tweede middag/avond. Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten: € 14,50 per persoon (inclusief gebruik van oefenmateriaal en koffie/thee/lekkers en een handig naslagwerk voor thuis).

Zelf meenemen: (meerdere kleuren) garen, een bijpassende haaknaald en een stopnaald. Desgewenst kan HET WEERHUYS tegen betaling ook voor deze materialen zorgen.

Workshop hip haken Het Weerhuys Workshop hip haken Het Weerhuys Workshop hip haken Het Weerhuys

Haakochtenden
Zin in een gezellige ochtend, koffie/thee met iets lekkers en creatief bezig zijn? Naast de workshop ‘Hip haken’ organiseren we ook haakochtenden voor iedereen die al (een beetje) kan haken. Een soort ‘haakcafé’ dus. De data worden vermeld op onze Facebook-pagina.

Haakcafe workshop haken Het Weerhuys

Deel dit bericht