Pluk en Bewaar | wildpluk herbarium

Pluk en Bewaar – Maak je eigen wildpluk herbarium – door Leoniek Bontje.

In dit boek geeft Leoniek Bontje tips om eetbare planten te zoeken, te determineren, te beschrijven en te drogen. Er is volop ruimte om aantekeningen te maken, foto’s of gedroogde planten in te plakken en te tekenen. Inclusief makkelijke recepten en tips om nog meer met je geplukte en gedroogde planten te kunnen doen. Maak van dit herbarium je eigen naslagwerk waar je nog jaren van kunt genieten.

De trend van droogbloemen zet door en het maken van je eigen herbarium is ontzettend leuk. Mooie, bijzondere bloemen en planten drogen om er nog jaren naar te kunnen kijken en ervan te kunnen genieten.

Voor het gemakkelijk en snel drogen van bloemen, kruiden en bladeren kun je gebruik maken van deze bloemenpers voor de magnetron.

Leoniek Bontje, wildplukker en kruidenkundige, houdt zich vanaf 2012 bezig met eetbare en geneeskrachtige planten. Tijdens een opleiding bij diverse internationale herbalisten startte ze in 2016 samen met voedingscoach Yvet Noordermeer het bedrijf De Buitenkeuken.

De fotografie is van Bella Thewes en Anya van de Wetering; concept en styling waren ook in handen van Anya van de Wetering, Kamer 465 (styling- en productiebureau).

Een hobbyboek met prachtige fotografie en vormgeving, er is voldoende plek om je vondsten te drogen, te beschrijven en te bewaren. Pluk en Bewaar is een fijn boek om cadeau te geven aan planten- en natuurliefhebbers.

Inclusief handig sluitelastiek.

MOMENTEEL NIET OP VOORRAAD. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheid van nalevering.


Taal: Nederlands

Uitvoering: Hardcover

Uitgeverij: Terra

EAN: 9789089898623

Aantal pagina’s: 160

Afmetingen: 207 x 158 x 19 mm


Prijs: € 20,99