Workshops

HET WEERHUYS verzorgt leuke en betaalbare workshops in eigen atelier of op locatie! Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod. Klik op één van de workshops voor meer informatie.

Zin in een gezellige middag of avond creatief bezig zijn? Denk dan eens aan een creatieve workshop van Het Weerhuys in de zuidwesthoek van Friesland. Samen met een groep vriendinnen, collega’s of buren. Voor een familiedag, vrijgezellenfeest of teamuitje. Al ruim 1200 personen gingen je voor en de reacties zijn onverdeeld positief.

De workshops kunnen gepland worden op donderdag en vrijdag, zowel overdag als ’s avonds of op zaterdag (overdag). Een WEERHUYS-workshop duurt tweeënhalf tot drie uur.

Aanmelden voor creatieve workshops

Je kunt je aanmelden voor onze creatieve workshops met het ‘aanmeldformulier’. Dit kan zowel individueel als per groep.
Je kunt je als groep aanmelden voor een workshop in ons atelier als je met minimaal vier, maximaal acht of tien personen bent, afhankelijk van de workshop.
Individueel inschrijven, of met twee of drie personen, is ook mogelijk. Deze aanmeldingen voeg ik dan samen. Als er een groep van minimaal vier deelnemers is, plannen we in onderling overleg een datum.

Wil je graag met z’n tweeën of drieën een workshop volgen, dan reken ik een toeslag.

Opgave minimaal twee weken van te voren in verband met voorbereidingen en het inkopen van materialen.

Kinderfeestje met workshop? Vraag naar de mogelijkheden!

Leuke workshops in ons atelier in Tjerkgaast (zuidwest Friesland)

Ons sfeervolle atelier vind je in Tjerkgaast, een klein dorp in de gemeente De Friese Meren, zuidwest Friesland; niet ver van Sneek, Lemmer, Balk, Joure en Heerenveen.

Thee, koffie en lekkers staat voor je klaar. Op verzoek verzorg ik een eenvoudige, maar smakelijke lunch in combinatie met een creatieve workshop.

En als je toch in Het Weerhuys bent, kun je uiteraard het assortiment bekijken aan voornamelijk handgemaakte woondecoraties en cadeauartikelen in een modern landelijke en naturel stijl. Van je aankoop maak ik met plezier een mooi cadeau.

De atelierwinkel is voorzien van verwarming en een toilet. Je auto parkeer je gratis op nog geen 50 meter van Het Weerhuys.

Creatieve workshops op locatie

Workshops voor groepen groter dan acht personen kunnen op een nader overeen te komen locatie in Friesland en Noordoostpolder worden gegeven. In een straal van max. 25 km en bij minimaal acht deelnemers reken ik geen voorrijkosten. Ik ga er dan vanuit dat je zelf voor drinken en lekkers zorgt.

Bekijk hier het aanbod creatieve workshops.

Workshop: vrij borduren bloemen

Welkom bij onze nieuwste workshop: vrij borduren van bloemen in een borduurring.

Ontdek de diversiteit van het vrij borduren en laat je creativiteit de vrije loop terwijl je een prachtig borduurwerk maakt in een sfeervolle houten ring.

Tijdens deze workshop leer je de basistechnieken van het vrij borduren, waarbij je kunt kiezen uit een aantal verschillende ontwerpen. Maak je eigen unieke kunstwerk in je favoriete kleuren.

workshop borduren bloemen

Leren borduren

Wil jij graag leren borduren? Steekje voor steekje je eigen wanddecoratie maken? Dan is deze workshop borduren voor jou!

Of je nu een ervaren borduurster bent of nog nooit een naald hebt vastgehouden, deze workshop is geschikt voor alle niveaus. Ervaring met borduren is dus niet nodig.

Je kunt kiezen uit meerdere ontwerpen en je leert een aantal verschillende borduursteken, zoals de stiksteek, de Franse knoop en de lazy daisy (losse kettingsteek). Welke kleuren borduurgaren je gebruikt, dat bepaal je zelf: natuurtinten, pastelkleuren of liever felle kleuren, aan jou de keus.

Thuis verder borduren

Als je het werk niet afkrijgt tijdens de workshop, is dat geen enkel probleem. Je krijgt alle materialen en tips mee om het thuis af te maken.

Aanmelden voor de workshop vrij borduren bloemen

Meld je aan voor de workshop Vrij borduren bloemen via de button hieronder. Ontdek hoe ontspannend handwerken is, het zou zo maar je nieuwe passie kunnen worden. Wil je eerst meer weten over onze workshops, in het sfeervolle atelier van Het Weerhuys of op locatie in Friesland, lees dan hier de informatie over onze creatieve workshops. Je kunt je alleen aanmelden of met een groep; in overleg plannen we dan een datum. Ik kijk er naar uit om samen een creatieve en gezellige ochtend/middag/avond te beleven!

Kosten: € 32,50 (inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers)

workshop vrij borduren bloemen