Workshops

HET WEERHUYS verzorgt leuke en betaalbare workshops in eigen atelier of op locatie! Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod. Klik op één van de workshops voor meer informatie.

Zin in een gezellige middag of avond creatief bezig zijn? Denk dan eens aan een creatieve workshop van Het Weerhuys in de zuidwesthoek van Friesland. Samen met een groep vriendinnen, collega’s of buren. Voor een familiedag, vrijgezellenfeest of teamuitje. Al ruim 1200 personen gingen je voor en de reacties zijn onverdeeld positief.

De workshops kunnen gepland worden op donderdag en vrijdag, zowel overdag als ’s avonds of op zaterdag (overdag). Een WEERHUYS-workshop duurt tweeënhalf tot drie uur.

Aanmelden voor creatieve workshops

Je kunt je aanmelden voor onze creatieve workshops met het ‘aanmeldformulier’. Dit kan zowel individueel als per groep.
Je kunt je als groep aanmelden voor een workshop in ons atelier als je met minimaal vier, maximaal acht of tien personen bent, afhankelijk van de workshop.
Individueel inschrijven, of met twee of drie personen, is ook mogelijk. Deze aanmeldingen voeg ik dan samen. Als er een groep van minimaal vier deelnemers is, plannen we in onderling overleg een datum.

Wil je graag met z’n tweeën of drieën een workshop volgen, dan reken ik een toeslag.

Opgave minimaal twee weken van te voren in verband met voorbereidingen en het inkopen van materialen.

Kinderfeestje met workshop? Vraag naar de mogelijkheden!

Leuke workshops in ons atelier in Tjerkgaast (zuidwest Friesland)

Ons sfeervolle atelier vind je in Tjerkgaast, een klein dorp in de gemeente De Friese Meren, zuidwest Friesland; niet ver van Sneek, Lemmer, Balk, Joure en Heerenveen.

Thee, koffie en lekkers staat voor je klaar. Op verzoek verzorg ik een eenvoudige, maar smakelijke lunch in combinatie met een creatieve workshop.

En als je toch in Het Weerhuys bent, kun je uiteraard het assortiment bekijken aan voornamelijk handgemaakte woondecoraties en cadeauartikelen in een modern landelijke en naturel stijl. Van je aankoop maak ik met plezier een mooi cadeau.

De atelierwinkel is voorzien van verwarming en een toilet. Je auto parkeer je gratis op nog geen 50 meter van Het Weerhuys.

Creatieve workshops op locatie

Workshops voor groepen groter dan acht personen kunnen op een nader overeen te komen locatie in Friesland en Noordoostpolder worden gegeven. In een straal van max. 25 km en bij minimaal acht deelnemers reken ik geen voorrijkosten. Ik ga er dan vanuit dat je zelf voor drinken en lekkers zorgt.

Bekijk hier het aanbod creatieve workshops.

Workshop: Modern borduren op canvas

Borduren op canvas, een leuke nieuwe workshop waarbij je een hippe wanddecoratie maakt. We gaan aan de slag met verf en borduurgaren. Kies jij voor abstracte kunst – zoals een one line drawing (lijntekening) – in zwart-wit, een botanische prent in natuurtinten, het silhouet van je favoriete dier/hobby/voorwerp, of misschien nog iets anders. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden.

Heb je nog niet eerder geborduurd, dan is dit een leuke manier om met deze techniek kennis te maken en zo de basissteek van het borduren te leren.

Er zijn diverse kleuren verf en verschillende patronen; je eigen ontwerp tekenen is ook een optie. Als de verf droog is, brengen we het patroon over op het schildersdoek. Ook voor het garen kun je weer uit meerdere kleuren kiezen.

modern borduren op canvas

Zin in een creatieve middag met je vriendinnen, zussen, collega’s, buurvrouwen? Of op zoek naar een gezellige invulling van een vrijgezellenfeest of babyshower? Wil je op een ontspannen manier knutselen en kletsen, waarbij alle materialen, inclusief koffie, thee en lekkers, voor je klaar staan? Meld je dan aan voor deze toffe workshop. Je hebt niet alleen een gezellig uitje, je houdt er ook nog een heel persoonlijk kunstwerk aan over!

Kosten: € 26,50 (inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers)

Meld je aan voor de workshop Modern borduren op canvas via de button hieronder. Wil je eerst meer weten over onze workshops, in het sfeervolle atelier van Het Weerhuys of op locatie in Friesland, lees dan hier de informatie over onze creatieve workshops.

borduren op canvas botanisch blad