Even voorstellen

Anita Weerman van Het Weerhuys

Being creative is not a hobby, it is a way of life.

Deze spreuk is me op het lijf geschreven. Creatief zijn is een manier van leven, míjn manier van leven. Al sinds mijn kinderjaren ben ik graag creatief bezig. Tekenen, knippen, plakken, haken, breien, naaien, verven, fotograferen, noem maar op, ik heb het allemaal gedaan. En nog stééds doe ik niets liever. Het begint bij inspiratie opdoen en materialen verzamelen, vervolgens bezig zijn (en soms de tijd vergeten…) en dan iets nieuws, iets origineels maken. Dán ben ik in mijn element!

Ik ben getrouwd met Weerman, moeder van twee prachtige dochters, werk parttime op een makelaarskantoor, en dol op creatief zijn, interieur, tuinieren, katten, natuur, wandelen en lezen.

Het ontstaan van Het Weerhuys

In 2007, als onze jongste dochter ook naar school gaat, krijg ik – naast mijn parttimebaan op kantoor – meer vrije tijd. Ik grijp de kans om meer met mijn creativiteit te gaan doen. Heel veel leuke spullen maken en die verkopen. Mijn behulpzame en handige wederhelft, Weerman, maakt van onze tuinschuur een knus atelier. Zo krijg ik een eigen plek om te knutselen. Ondertussen denk ik na over een naam. Ik heb al jarenlang ‘iets’ met huisjes: ik verzamel ze en decoreer er graag mee. Ik hou ook erg van het inrichten van huizen. Dát – in combinatie met onze achternaam – leidt tot Het Weerhuisje (later Het Weerhuys). Mijn creaties verkoop ik via de webwinkel en af en toe op markten en fairs.

Al snel wordt het atelier te klein. Weerman verbouwt het naastgelegen kippenhok en de volière zodat ik er een winkeltje van kan maken. De atelierwinkel is open op afspraak en als het bord bij de weg staat. Twee keer per jaar organiseer ik open dagen, in mei/juni en november. Een weekend lang staan dan de deuren van Het Weerhuisje open voor belangstellenden. Inspiratie opdoen, snuffelen tussen onze producten, aankopen doen, inschrijven voor de workshops én natuurlijk een kopje koffie of thee drinken met iets lekkers.

Creatieve workshops

Op verzoek ga ik workshops geven – in het atelier en ook op locatie. Wat een goed idee is dat! Op deze manier kan ik mijn creativiteit en atelier delen, anderen stimuleren óók creatief bezig te zijn en hen laten ervaren hoe leuk en ontspannend dat kan zijn. Omdat een groep mensen nu eenmaal meer ruimte nodig heeft dan ik alleen, groeit het atelier uit haar jas. Wéér is Weerman de reddende engel. Het atelier wordt ruim twee keer zo groot en is nu een ruime en lichte werkplek.

Het Weerhuys is klaar voor de toekomst!

In tien jaar tijd is het Weerhuisje gegroeid en volwassen geworden. Het Weerhuisje is Het Weerhuys geworden. Een nieuwe naam, en daar horen een nieuw logo, een nieuwe website én een restyling van het atelier bij. Modern landelijk, neutrale kleuren, natuurlijke materialen. Daar gá ik voor. Ik ben er helemaal gelukkig mee en ga met nóg meer enthousiasme de toekomst tegemoet.

Houd jij ook van een modern landelijk interieur en ben je op zoek naar een origineel cadeau of accessoire, je shopt ze hier! Wil je zelf ook graag creatief bezig zijn en één van mijn workshops volgen? Je bent van harte welkom bij Het Weerhuys!

Vriendelijke groet,

Anita Weerman