Haal de herfstsfeer in huis

In 5 stappen een warme herfstsfeer in huis 🍁🍂🍄⁠

De zomer is nu echt voorbij. (Zomer? Welke zomer?!) Tsja, het was niet bepaald een warme zomer, maar nu is het toch écht herfst. Met mist, regen en wind. Ook wordt het weer vroeg donker en dat moet zeker even wennen. Tijd om het binnen extra gezellig te maken, haal de herfstsfeer in huis, oktober is niet voor niets dé woonmaand. ⁠Met de warme kleuren van de herfst geef je jouw interieur een heel fijne sfeer.

Hieronder vind je 5 tips om de herfstsfeer in huis te halen. Laat ze maar komen die lange, donkere avonden, jij bent er klaar voor! 

Met dit stappenplan maak jij je woonkamer klaar voor een ‘warme herfst’ ⁠

plaid woondeken mohair groen taupe beige herfstsfeer in huis

Stap 1: plaids

Haal je warme plaids tevoorschijn (die van wol zijn het warmst), rol ze op en plaats ze ter decoratie in een mand of kist. Drapeer ze nonchalant over je bank of stoel. Kruip er lekker onder weg met een goed boek of een mooie film, zorg voor een warm drankje met iets lekkers erbij. Dan kom je al snel tot de conclusie: herfst = heerlijk!

kussens en plaid herfstkleuren

Stap 2: kussens

Vervang (de hoezen van) de zomerkussens op je bank door kussens in warme tinten en zachte materialen, zoals fluweel en wol;⁠ mix verschillende materialen en prints. Kies voor bruin, groen of okergeel. Zorg ervoor dat ze matchen met bank en plaids. Met deze kleine aanpassing lijkt je bank als nieuw en creëer je tegelijkertijd een gezellige sfeer. 

Stap 3: herfstmaterialen

Haal herfstmaterialen uit de natuur. Maak een lange wandeling en kijk eens goed om je heen naar materialen die je kunt gebruiken. Vul schalen of manden met pompoenen, bladeren, kastanjes of dennenappels.⁠ Vul een keramiek vaas met grassen, takken of droogbloemen in herfstkleuren. Maak hiervan een mooie compositie op de salontafel of vensterbank.

Kaarsen combineren herfstsfeer

Stap 4: kaarsen

Groepeer kaarsen in verschillende vormen en kleuren bij elkaar om een gezellig hoekje in je huis te creëren; kies ook hier weer voor warme herfsttinten, zoals mosgroen, okergeel, bruin.⁠ Dinerkaarsen, stompkaarsen of waxinelichtjes in een mooie houder, dit zijn echte sfeermakers voor de herfst!

Geurblokje amberblokje jasmijn

Stap 5: geur

Haal voor extra sfeer een lekkere geur in huis. Niet die chemische troep, waar je hoofdpijn van krijgt, maar natuurlijke producten. Heb jij de amberblokjes al ontdekt? Plaats één of meer van deze geurblokjes op een fraai schaaltje en geniet langdurig van een onweerstaanbare geur. Als je deze eenmaal geroken hebt, ben je verkocht.

Wil je inspiratie opdoen of shoppen om ook een herfstsfeer bij jou thuis te creëren? Kom dan eens langs in Het Weerhuys. Je bent van harte welkom.

Raadpleeg onze openingstijden.

Ik wens je een heel fijne herfst!⁠

Warme groet, Anita